Syrop imbirowy 500ml Polska Róża
Opis
Syrop imbirowy 500ml Polska Róża
Syrop imbirowy na bazie tłoczonego (NFC*) soku z imbiru i tłoczonego soku z cytryny, z dodatkiem cukru. Produkt przeznaczony do herbaty i wody. Doskonały do picia na zimno i na gorąco, także jako alternatywa dla cukru lub innych słodzików do herbaty.
Imbir to przyprawa od lat stosowana w medycynie naturalnej. W wielu rejonach świata napary z korzenia imbiru są uznawane za naturalny stymulator odporności organizmu. Imbirowi przypisuje się również właściwości łagodzenia nieprzyjemnych objawów przeziębienia i grypy. Sok lub syrop z imbiru z cytryną – szczególnie w okresie jesiennym i zimowym – zajmował ważne miejsce w spiżarniach naszych babć, które profilaktycznie dodawały go do herbaty lub przegotowanej wody. A kiedy tylko komuś zaczynało kapać z nosa, herbata z syropem imbirowym była wręcz obowiązkowa.
Babciny syrop imbirowy nigdy nie doczekał się medycznego potwierdzenia swoich cudownych właściwości leczniczych, ale to nam przecież nie przeszkadzało. Liczył się ten charakterystyczny rozgrzewający smak i aromat. Dzisiaj ten sam smak i aromat oferują syropy imbirowe marki Polska Róża.
Składniki: sok NFC z imbiru 38%, sok NFC z cytryny, cukier.
Wartość odżywcza w 100ml:
- Wartość energetyczna: 1371kJ/323kcal**
- Tłuszcz: 0,89g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
- Węglowodany: 78,0g w tym cukry: 75,0g
- Białko: <0,5g
- Sól: 0,01g
Objętość netto: 500 ml, butelka szklana.
*Sok NFC (z ang. NFC – Not From Concentrate/nie z koncentratu) jest to sok bezpośredni, wyprodukowany poprzez tłoczenie lub wyciskanie surowych owoców lub warzyw.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).