Makaron konjac Spaghetti bezglutenowy BIO 385g – Better Than Foods
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron konjac Spaghetti bezglutenowy BIO 385g – Better Than Foods
Makaron konjac Spaghetti nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować przez 1 minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez 1 minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
Składniki: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 35kJ/9kcal**
- Tłuszcz: 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- Węglowodany: 0,0g
w tym cukry: 0,0g
- Błonnik: 4,0g
- Białko: 0,2g
- Sól: 0,0g
Informacje o alergenach: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym soję, owies i siarczyny.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).