Proszek do pieczenia bezglutenowy BIO 12g – Amylon
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Proszek do pieczenia bezglutenowy BIO 12g – Amylon
Składniki: skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 705kJ/166kcal**
- Tłuszcz: 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- Węglowodany: 41,0g w tym cukry: 0,0g
- Białko: 0,0g
- Sól: 15,4g
Informacja o alergenach: produkt bez glutenu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).