Pektyna jabłkowa amidowana 150g BATOM
Opis
Pektyna jabłkowa amidowana BIO 150g BATOM
Pektyna to naturalny środek żelujący do wyrobu dżemów, marmolad, galaretek, konfitur. Pektyna amidowana wymaga mniejszego dodatku cukru.
Porcja 150g na 10 kg owoców i 5 kg cukru. Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce są całkowicie miękkie.
Przygotowanie: do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z zawartością opakowania, gotować 3- 5 min. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 min.
Składniki: pektyna jabłkowa amidowana 100%.
Informacja o alergenach: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.