Muszelki czekoladowe BIO 300g - BIOMINKI
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Muszelki czekoladowe BIO 300g - BIOMINKI
Ekologiczne muszelki czekoladowe mogą stanowić doskonały dodatek do mleka, napoju zbożowego lub jogurtu oraz samodzielną przekąskę w szkole, w domu i na spacerze.
Składniki: mąki ze zbóż* 59% (ryż*, pszenica*, kukurydza*), cukier trzcinowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 7%, syrop ryżowy*, wanilia Bourbon*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1609kJ/380kcal**
- Tłuszcz: 1,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9g
- Węglowodany: 82,0g
w tym cukry: 25,0g
- Błonnik: 3,3g
- Białko: 7,9g
- Sól: 0,4g
Informacja o alergenach: produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).