Morwa biała suszona BIO 250g Batom
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Morwa biała suszona BIO 250g Batom
Owoce morwy są znane od wieków w medycynie chińskiej. Są stosowane między innymi do obniżania wysokiego ciśnienia, a także przy wysokich wskazaniach cholesterolu. Prowadzone badania naukowe potwierdziły ich właściwości antyoksydacyjne, hamujące wzrost poziomu „złego” cholesterolu we krwi. Stosuje się je również w profilaktyce i leczeniu anemii, zapaleniu żołądka i dwunastnicy, zgagi. Stanowią doskonałą przekąskę oraz dodatek do wypieków, deserów, koktajli.
Składniki: morwa biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1442kJ/340cal**
- Tłuszcz: 1,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
- Węglowodany: 75,0g w tym cukry: 38,0g
- Białko: 4,3g
- Sól: 0,02g
Informacja o alergenach: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).