Makaron z płaskurki Fusilli BIO 500g - Alce Nero
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron z płaskurki Fusilli BIO 500g – Alce Nero
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy z płaskurki. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Składniki: mąka z pszenicy płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna - 1445 kJ / 344 kcal**
- Tłuszcz - 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
- Węglowodany - 68 g
w tym cukry – 2,2 g
- Błonnik - 4,0 g
- Białko - 12 g
- Sól - 0 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal)