Makaron z czerwonej soczewicy Świderki BIO 250g - Bartolini
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron z czerwonej soczewicy Świderki BIO 250g – Bartolini
Makaron z soczewicy czerwonej o wysokiej zawartości białka. Bogate źródło kwasu foliowego, witamin, składników mineralnych. Makaron świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy.
Składniki: mąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1477kJ/348kcal**
- tłuszcz: 1,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- węglowodany: 56g
w tym cukry: 5,1g
- błonnik: 5,8g
- białko: 26g
- sól: 0,01g
Sposób przygotowania: Czas gotowania: 5-8 minut.
Informacja alergenna: Produkt może zawierać jaja i gluten.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal)