Makaron z ciecierzycy świderki BIO 250g - Bartolini
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron z ciecierzycy świderki BIO 250g – Bartolini
Makaron z ciecierzycy o wysokiej zawartości białka. Bogate źródło żelaza, składników mineralnych. Makaron świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy. Czas gotowania: 6 minut.
Składniki: mąka z ciecierzycy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1539kJ/366kcal**
• tłuszcz: 6,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4g
• węglowodany: 51g
w tym cukry: 10g
• błonnik: 13g
• białko: 18g
• sól: 0,01g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Alergeny: W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające gluten i jaja, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).