Makaron (semolinowy) Spaghetti BIO 500g – Alce Nero
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron (semolinowy) Spaghetti BIO 500g – Alce Nero
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
Składniki: semolina z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1474kJ/351kcal**
- Tłuszcz: 1,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- Węglowodany: 73,0g
w tym cukry: 3,1g
- Błonnik: 2,9g
- Białko: 11,0g
- Sól: 0,0g
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).