Makaron ryżowy Spaghetti bezglutenowy BIO 400g Felicia
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron ryżowy Spaghetti bezglutenowy BIO 400g Felicia
Włoski makaron ryżowy bezglutenowy Spaghetti Felicia.
Składniki: mąka z ryżu brązowego* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1481kJ/350kcal**
- Tłuszcz: 2,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7g
- Węglowodany: 72,0g w tym cukry: 0,8g
- Błonnik: 3,2g
- Białko: 7,5g
- Sól: 0,0g
Informacja o alergenach: produkt bez glutenu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).