Makaron gryczany gniazda BIO 250g - Bartolini
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron gryczany gniazda BIO 250g - Bartolini
Makaron tworzony w 100% z ekologicznej mąki gryczanej, stanowiący źródło białka, błonnika i składników mineralnych takich jak magnez, mangan, miedź i fosfor. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu czy kaszy gryczanej, zarówno w tradycyjnych daniach obiadowych, jak i w zupach, gulaszach czy w połączeniu z sosami lub jako dodatek do bitek czy pieczeni. Świetnie sprawdzi się również w daniach kuchni azjatyckiej jako zamiennik japońskich nudli soba.
Składniki: ekologiczna mąka gryczana*.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1480kJ/350kcal**
- Tłuszcz: 2,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g
- Węglowodany: 65,0g
w tym cukry: 5,0g
- Błonnik: 8,7g
- Białko: 12,0g
- Sól: 0,01g
- Mangan: 1,8mg (90% RWS)
- Fosfor: 455mg (65% RWS)
- Miedź: 0,61mg (61% RWS)
Informacja o alergenach: produkt może zawierać jaja i gluten.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).