Makaron 100% orkiszowy *Świderek * BIO 250 g Bartolini
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron 100% orkiszowy *Świderek * BIO 250 g Bartolini
Świderek to chyba jedna z najbardziej popularnych form makaronu, który chętnie spożywamy zarówno w zupie, jak i z dodatkiem sosów, warzyw czy mięs. Makaron orkiszowy świderek to kolejny produkt reprezentujący serię „Bartolini Eko”. Mąka orkiszowa typu 2000 pochodząca z certyfikowanych upraw ekologicznych to jeden z wielu argumentów przemawiających za wysoką jakością produktów dostarczanych przez Bartolini. Świetnie sprawdzi się zarówno jako element tradycyjnej pomidorowej, jak i baza do dań warzywnych, mięsnych czy wegetariańskich.
Składniki: Mąka orkiszowa razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartości energetyczne – 668 kJ (158 kcal)**
- tłuszcz całkowity – 1,2 g,
w tym kwasy tłuszczone nasycone – 0,3 g,
- węglowodany przyswajalne – 28 g,
w tym cukry – 1 g,
- błonnik – 4,4 g,
- białko – 6,2 g,
- sól – 0,01 g.
Informacja o alergenach: Pszenica, może zawierać jaja.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).