Makaron 100% orkiszowy *Gniazda* BIO 250 g Bartolini
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron 100% orkiszowy *Gniazda* BIO 250 g Bartolini
Razowy makaron orkiszowy Bartolini Gniazda wytwarzany jest z mąki orkiszowej typu 2000. Mąka jest certyfikowanym składnikiem ekologicznym. Nie posiada sztucznych dodatków i konserwantów, dzięki czemu makaron razowy BIO jest lekki i łatwostrawny. Doskonale komponuje się z sosami, sałatkami, daniami mięsnymi. Stanowi też świetną bazę do potraw jarskich. Orkisz jest cenionym składnikiem, który wzmacnia organizm, reguluje poziom cholesterolu, a także zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych i schorzeń wątroby.
Składniki: Mąka orkiszowa razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 668 kJ / 158 kcal**
- Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
- Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1 g
- Błonnik: 4,4 g
- Białko: 6,2 g
- Sól: 0,01 g
Informacja o alergenach: Może zawierać jaja.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).