Mąka kukurydziana BIO 400g - Bio Planet
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Mąka kukurydziana BIO 400g – Bio Planet
Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
Składniki: ekologiczna mąka kukurydziana 100 %.
Wartość spożywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1476 kJ/350 kcal**
Tłuszcz 5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 66 g
w tym cukry 2,9 g
Błonnik 8,6 g
Białko 5,9 g
Sól 0 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: Produkt może zawierać zboża zawierające gluten.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).