Kostki rosołowe / bulion warzywny o obniżonej zawartości soli bezglutenowy BIO 60g (6 sztuk) EkoWital
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Kostki rosołowe / bulion warzywny o obniżonej zawartości soli bezglutenowy BIO 60g (6 sztuk) EkoWital
Bulion warzywny o obniżonej zawartości soli bez oleju palmowego, bez glutenu.
Sposób przygotowania: wrzucić jedną kostkę (10g) bulionu do ½ litra gotującej się wody.
Składniki: chlorek potasu, miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji), oleje roślinne* (masło shea*, oliwa z oliwek extra virgin*), suszone warzywa* w różnych proporcjach 13,7% (cebula*, SELER*, marchew*, pietruszka*), mąka ryżowa*, sól morska, skrobia kukurydziana*, maltodekstryna*, przyprawy* (*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych).
Wartość odżywcza w 100ml bulionu (1 kostka + 500ml wody):
- Wartość energetyczna: 24kJ/6kcal**
- Tłuszcz: 0,4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- Węglowodany: 0,4g
w tym cukry: 0,1g
- Białko: 0,1g
- Sól: 0,24g
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).