Ketchup bez dodatku cukru BIO 470 g - Ekowital
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Ketchup bez dodatku cukru BIO 470 g – Ekowital
Ekologiczny ketchup bez dodatku cukru.
Składniki: Woda, ekologiczna pasta pomidorowa (40%), ekologiczna skrobia kukurydziana, ekologiczny ocet spirytusowy, sól, naturalny aromat przyprawowy (zawiera olej z nasion selera), ekstrakt z cebuli.*
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna – 220kJ/52kcal**
- Tłuszcz – 0,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
- Węglowodany 10,4g
w tym cukry – 6,7 g
- Białko – 2,1 g
- Sól – 1,6 g
- Błonnik 0g
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze 0-25C. Po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni. przechowywać w lodówce.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).