Karob BIO 500g - Batom
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Karob BIO 500g - Batom
Karob jest wytwarzany z jadalnych nasion pochodzących ze strąków drzewa chlebowca świętojańskiego. Uważany jest za zdrowy zamiennik czekolady czy kakao. Jest naturalnie słodki, nie zawiera kofeiny, posiada małą ilość tłuszczu. Można go stosować do wypieków- podobnie jak kakao nadaje im ciemną barwę.
Składniki: karob jasny* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1017kJ/241kcal**
• tłuszcz: 0,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
• węglowodany: 49g
w tym cukry: 41g
• białko: 4,6g
• sól: 0,09g
Informacja alergenna: Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).