Kakao w proszku Fair Trade BIO 75g - Alce Nero
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Kakao w proszku Fair Trade BIO 75g – Alce Nero
Skład: kakao w proszku*, regulator kwasowości - węglan potasu.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1709kJ/407kcal
- Tłuszcz: 21,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,0g
- Węglowodany: 19,0g
w tym cukry: 0,5g
- Błonnik: 27,0g
- Białko: 22,0g
- Sól: 0,0g.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).