Kakao surowe kruszone BIO 1kg Batom
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Kakao surowe kruszone BIO 1kg Batom
Ziarna kakao, surowe, przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania składników odżywczych. Charakteryzują się wytrawnym smakiem i stanowią bazę dla czekolad i wyrobów czekoladowych jak również dodatek do musli, ciast, deserów.
Składniki: kakao ziarna surowe*100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 2805kJ/678kcal**
- Tłuszcz: 52,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30,0g
- Węglowodany: 29,0g w tym cukry: 1,5g
- Błonnik: 23,0g
- Białko: 12,0g
- Sól: 0,15g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję i sezam.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).