Kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu BIO 200g - Bio Planet
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu BIO 200g – Bio Planet
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Składniki: kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna - 1475 kJ / 354 kcal**
- Tłuszcz - 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,8 g
- Węglowodany - 19,5 g
w tym cukry - 2,4 g
- Błonnik - 32,5 g
- Białko - 28 g
- Sól - 0,1 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).