Kakao naturalne ekstra ciemne bez glutenu 100g - Celiko
Opis
Kakao naturalne ekstra ciemne bez glutenu 100g – Celiko
Kakao naturalne, ekstra ciemne produkowane jest ze starannie wyselekcjonowanych ziaren. Dzięki znakomitym surowcom i wieloletniemu doświadczeniu w jego produkcji zachowuje najwyższą jakość. Wyróżnia się mocno czekoladowym smakiem i aromatem oraz doskonałą rozpuszczalnością zarówno w ciepłym, jak i chłodnym mleku. Doskonale nadaje się do wypieku ciast oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do napojów i deserów.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna 1302 kJ / 313 kcal*
- Tłuszcz 11g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8g
- Węglowodany 13g
w tym cukry 1,0g
- Białko 22g
- Sól 0,08g
Składniki: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Alergeny: Może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne.
Producent: Celiko, św. Antoniego 71, 61-359 Poznań, Polska
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).