Inulina BIO 250g - Bio Planet
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Inulina BIO 250g – Bio Planet
Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Składniki: inulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna - 848 kJ / 210 kcal**
- Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
- Węglowodany - 8 g
w tym cukry - 8 g
- Błonnik - 89 g
- Białko - 0 g
- Sól - 0,5 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).