Guma Guar BIO 200g - Bio Planet
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Guma Guar BIO 200g – Bio Planet
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów. Sposób przygotowania: należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.
Składniki: guma guar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość Odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna 843 kJ / 209 kcal**
- Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
- Węglowodany - 1,0 g
w tym cukry - 0,9 g
- Błonnik - 88 g
- Białko - 5,7 g
- Sól - 0
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).