Fasolka biała Jaś BIO 1kg - Batom
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Fasolka biała Jaś BIO 1kg - Batom
Fasola stanowi popularny i lubiany składnik zup, sałatek, dań jednogarnkowych. W kuchni wegetariańskiej wykorzystywana do przyrządzania past, pasztetów i kotletów.
Składniki: fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1243kJ/296cal**
- Tłuszcz: 1,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- Węglowodany: 36,0g w tym cukry: 2,3g
- Błonnik: 24,0g
- Białko: 23,0g
- Sól: 0,03g
Informacja o alergenach: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).