Ekologiczny sok z kiszonej kapusty BIO 750ml - Polska Róża
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Ekologiczny sok z kiszonej kapusty BIO 750ml - Polska Róża
Kapusta – głowa, jak się okazuje, nie taka pusta! Moc witamin i wartości odżywczych jakie niesie ze sobą ekologiczny sok z kiszonej kapusty naszej rodzinnej firmy Polska Róża stanowi kompleksowe wsparcie organizmu. Polski produkt o lekko kwaśnym smaku sprawdzi się zarówno do bezpośredniego spożycia oraz jako dodatek do zup. Tak samo jak pozostałe kiszonki, kapusta kiszona ma lekko lub mocno kwaśny smak. My doprawiliśmy ją odrobiną soli (2%) i świadomie uniknęliśmy dodania cukru. Ekologiczny sok z kiszonej kapusty firmy Polska Róża powstał ze starannie wyselekcjonowanej kapusty pochodzącej w 100% z polskich upraw bio. To naturalny, polski produkt, który poddaliśmy procesowi pasteryzacji. Smak i kolor zależny jest od użytej partii warzyw, a osad jest zjawiskiem naturalnym.
Zastosowanie: Smaczny i zdrowy – tak można w skrócie opisać sok z kiszonej kapusty od Polskiej Róży. Produkt stanowi wartościowe uzupełnienie codziennej diety – kapusta kiszona znana jest z bogatej zawartości witamin, szczególnie witaminy C i K, a także żelaza i błonnika. Nasz sok został poddany procesowi obróbki termicznej, dlatego może stać w spiżarce nawet do 12 miesięcy. Dzięki temu będzie zawsze pod ręką na wypadek nagłej ochoty na przepyszny, orzeźwiający napój lub zupę. Sok z kiszonej kapusty nadaje potrawom charakterystycznego, kwaśnego smaku i może być ciekawym urozmaiceniem dla potraw przygotowywanych na co dzień. Warto go dodawać do zup, sosów, gulaszu, a także do potraw mięsnych i warzywnych. Produkt może być również używany jako składnik dressingów do sałatek czy kwas do marynowania mięsa lub ryb.
Składniki: ekologiczna kapusta biała 98 %, sól 2%.*
Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 50 ml soku (rano i wieczorem).
Średnia wartość odżywcza w 100 ml soku:
- Wartość energetyczna (energia) 75 kJ/ 18 kcal **
- Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
- Węglowodany 2,4 g
w tym: cukry 0,0 g
- Białko 1,0 g
- Sól 1,95
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 2 dni.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).