Ekologiczny sok z kiszonego ogórka BIO 750ml - Polska Róża
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Ekologiczny sok z kiszonego ogórka BIO 750ml - Polska Róża
Nasz naturalny sok z kiszonego ogórka pochodzi z certyfikowanych polskich upraw. Produkt wyróżnia się maksymalnie prostym składem (ekologiczny ogórek kiszony, sól, ekologiczny koper, ekologiczny chrzan, ekologiczny czosnek) i orzeźwiającym smakiem. Domowy sok z kiszonego ogórka marki Polska Róża jest pasteryzowany, jego smak i kolor zależą od użytej partii warzyw i przypraw, a osad jest zjawiskiem naturalnym. Zarówno starannie wyselekcjonowane ekologiczne ogórki, jak i pozostałe przyprawy to produkty z polskich upraw bio. Podobno wysoka zawartość witamin z grupy B to jeden z najcenniejszych skarbów, jaki kryje się w kwaskowatym kiszonym ogórku. Warzywa znane są ze zdolności do poprawy stanu skóry, włosów i paznokci, a niektórzy ludzie cenią je też za działanie przeciwzapalne i moczopędne. Włączenie soku z kiszonego ogórka do codziennej diety stanowi kompleksowe wsparcie organizmu i dostarcza sporą dawkę witamin. Produkt pasteryzowany. Smak i kolor zależny jest od użytej partii warzywa i przypraw. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Zastosowanie: Ekologiczny sok z kiszonego ogórka Polska Róża powstaje ze starannie wyselekcjonowanych ogórków pochodzących w 100% z polskich upraw bio. To naturalny produkt, po który możesz sięgać każdego dnia. Sprawdzi się do bezpośredniego spożycia , można stosować jako dodatek do zup.
Składniki: ekologiczny ogórek kiszony 84,7%, sól 11,3%, ekologiczny koper 3,3%, ekologiczny chrzan, ekologiczny czosnek*
Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 50 ml soku (rano i wieczorem).
Średnia wartość odżywcza w 100 ml soku:
- Wartość energetyczna (energia) 17 kJ/ 4 kcal **
- Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
- Węglowodany 1,0 g
w tym: cukry 0,0 g
- Białko 0,0 g
- Sól 2,87 g
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 2 dni.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).