Ekologiczny sok z kiszonego buraka BIO 750ml - Polska Róża
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Ekologiczny sok z kiszonego buraka BIO 750ml - Polska Róża
Ekologiczny produkt marki Polska Róża powstał ze starannie wyselekcjonowanych buraków pochodzących w 100% z rodzimych upraw bio. Do produkcji soku zostały wykorzystane wyłącznie polskie składniki: burak czerwony, sól, ekologiczny czosnek i woda. Nasza rodzinna tradycja kiszenia warzyw pozwoliła nam na stworzenie produktu bez konserwantów i innych chemicznych dodatków. Prosty skład idzie w parze z wyjątkowym smakiem, który, podobnie jak kolor, zależny jest od użytej partii warzywa i przypraw. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Aby zapobiec produkcji plastiku, sok z kiszonych buraków przelaliśmy prosto z beczek do szklanej butelki o pojemności 750 ml. Produkt pasteryzowany. Smak i kolor zależny jest od użytej partii warzywa i przypraw. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Zastosowanie: Kiszenie warzyw to jedna z najzdrowszych polskich tradycji. Proces ten pozwala na zamknięcie cennych witamin, mikroelementów i wartości odżywczych w butelce, dzięki czemu włączenie soku z kiszonego buraka do codziennej diety będzie stanowić kompleksowe wsparcie organizmu niezależnie od pory roku. Nasz ekologiczny produkt sprawdzi się zarówno do bezpośredniego spożycia, jak i w formie dodatku do zup. Picie małej szklanki naszego ekologicznego soku z buraka do śniadania może pomóc w utrzymaniu zdrowia i dobrego samopoczucia.
Składniki: woda, ekologiczny burak czerwony 43,5%, sól, ekologiczny czosnek.*
Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 50 ml soku (rano i wieczorem).
Średnia wartość odżywcza w 100 ml soku:
- Wartość energetyczna (energia) 38 kJ/ 9 kcal **
- Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
- Węglowodany 1,3 g
w tym: cukry 0,0 g
- Białko 0,56 g
- Sól 1,55 g
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 2 dni.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).