Daktyle w surowej czekoladzie BIO 70g - Cocoa
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Daktyle w surowej czekoladzie BIO 70g – Cocoa
Składniki: czekolada* 50% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon*), daktyle*50% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna 1914 kJ / 459 kcal**
- Tłuszcz: 26 g;
w tym kwasy nasycone: 17 g;
- Węglowodany: 47 g;
w tym cukry: 45 g;
- Błonnik: 10 g;
- Białko: 5 g;
- Sól: 0,1 g
Informacja o alergenach: Może zawierać orzechy.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).