Czekolada Zimowa BIO 100g - Vivani
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Czekolada Zimowa BIO 100g - Vivani
Składniki: cukier trzcinowy nierafinowany*, tłuszcz kakaowy*, ciasteczka korzenne* (12%) (mąka PSZENNA*, olej słonecznikowy*, cukier trzcinowy nierafinowany*, syrop z buraków cukrowych*, przyprawy*), MLEKO pełne w proszku*, miazga kakaowa*, ŚMIETANA w proszku*, odtłuszczone MLEKO w proszku*, esktrakt z wanilii Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologicznych)
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 2374 kJ/ 570 kcal**
Tłuszcz: 37 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g;
Węglowodany: 51 g;
w tym cukry: 45 g;
Białko: 6,9 g;
Sól: 0,21 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).