Cukier waniliowy BIO 20g Amylon - do pieczenia wypieki przyprawy BIO
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Cukier waniliowy BIO 20g Amylon
Składniki: ekologiczny cukier trzcinowy, ekologiczna mielona wanilia Bourbon min 1,5%.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1692kJ/398kcal**
- Tłuszcz: 0,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- Węglowodany: 98,0g w tym cukry: 88,0g
- Białko: 0,1g
- Sól: 0,01g
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal)