Baton liofilizowany wiśniowy bezglutenowy 10g - Celiko
Opis
Baton liofilizowany wiśniowy bezglutenowy 10g – Celiko
FRUPP to pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. FRUPP to pierwszy dostępny na rynku baton ze świeżych owoców. Jest produkowany z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach. Baton jest bezglutenowy, bez dodatku konserwantów, tłuszczu i soli. Idealna przekąska na każda porę dnia! Produkty Frupp oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02 %) co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
Składniki: Wiśnie (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1503kJ/354kcal**
- Tłuszcz: 0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
- Węglowodany: 83g w tym cukry: 66g
- Białko: 2,7g
- Sól: 0,02g
- Błonnik: 6,2g
Sposób przechowywania: Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje alergenne: Na terenie zakładu obecne są: mleko, soja, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal)