BIO syrop z pigwowca z miodem 250ml - Polska Róża
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
BIO syrop z pigwowca z miodem 250ml – Polska Róża
Syrop z pigwowca japońskiego bez cukru to wysokogatunkowy produkt charakteryzujących się bardzo prostym i czystym składem. Powstaje na bazie ekologicznego soku NFC z pigwowca, ekologicznego miodu oraz niewielkiego dodatku wody. Sok NFC to sok bezpośrednio tłoczony z owoców, który nie jest odtwarzany z koncentratu. Dzięki temu zachowuje wiele właściwości odżywczych owoców – witamin i minerałów. Wszystkie składniki syropu są naturalne – nie znajdziesz tu chemii, konserwantów ani sztucznych barwników. W kontrze do kwaśnego smaku owoców pigwowca, w syropie znajdziemy ekologiczny miód, niezwykle bogaty w wartości odżywcze. Jego słodycz sprawia, że cukier ani inne słodziki nie są już potrzebne. Nasz BIO syrop z pigwowca japońskiego z miodem może zastąpić cytrynę i cukier w herbacie – dodaj 2-3 łyżeczki syropu i gotowe! Można go użyć również do rozgrzewających napojów lub zimnych lemoniad.
Składniki: miód* (60%), sok z pigwowca japońskiego* (30%), woda.
Wartość odżywcza w 100ml:
- Wartość energetyczna: 1092kJ/257kcal**
- Tłuszcz: 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
- Węglowodany: 64g w tym cukry: 63g
- Białko: 0,0g
- Błonnik: 1,5g
- Sól: 0g
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 14 dni.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal)