Pasta z tuńczykiem i zielonymi oliwkami 180g - Helcom
Opis
Pasta z tuńczykiem i zielonymi oliwkami 180g – Helcom
Pasta z aromatycznego pstrąga z dodatkiem zielonego groszku może zadziwić niejednego smakosza ryb. Wyrazista i delikatna jednocześnie zadowoli tych, którzy w kuchni kierują się ciekawością smaku.
Składniki: ryby 32% (pstrąg wędzony 22%*, makrela wędzona 10%**), ciecierzyca gotowana, woda, groszek zielony 8%, olej rzepakowy, skrobia, miazga sezamowa tahini, sól, ocet spirytusowy, sok cytrynowy, przyprawy, cukier, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Charakterystyczna ciemniejsza warstwa pod wieczkiem, nie wpływa na jakość wyrobu. *Oncorhynchus Mykiss, ** Scomber Scombrus
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna 744 kJ / 178 kcal**
- Tłuszcz 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
- Węglowodany 8,9 g
w tym cukry 1,5 g
- Błonnik 1,9 g
- Białko 10 g
- Sól 1,5 g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 48 godzin.
Alergeny: Ryby, sezam.
Producent: Greek Trade Sp. z o. o., ul. Tadeusza Śliwiaka 14, 30-797 Kraków
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).