Makaron z czerwonej soczewicy *Spaghetti* bezglutenowy BIO 250g - Felicia
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron z czerwonej soczewicy *Spaghetti* bezglutenowy BIO 250g - Felicia
Składniki: mąka z czerwonej soczewicy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1412kJ/334kcal**
• tłuszcz: 1,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
• węglowodany: 50g
w tym cukry: 1,2g
• błonnik: 7,6g
• białko: 26g
• sól: <0,01g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Czas gotowania: 15 minut.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).