Makaron ryżowy ze spiruliną Spaghetti bezglutenowy BIO 250g - Felicia
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron ryżowy ze spiruliną Spaghetti bezglutenowy BIO 250g - Felicia
Makaron z mąki ryżowej z ryżu brązowego, z dodatkiem spiruliny. Bogaty w błonnik, żelazo i potas.
Składniki: mąka z ryżu brązowego* 98%, spirulina* 2% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1505kJ/356kcal **
• tłuszcz: 3,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8g
• węglowodany: 71g
w tym cukry: 0,3g
• błonnik: 4,8g
• białko: 8,7g
• sól: 0,07g
Czas gotowania: 8 minut.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).