Makaron kukurydziany Pene (rurka) BIO Gluten Free 250g Fabijańscy
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron kukurydziany Pene (rurka) BIO Gluten Free 250g Fabijańscy
Makaron kukurydziany to bogate źródło błonnika oraz witamin B, E i A. Zawiera również dużo składników mineralnych, takich jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana z której otrzymuje się makaron zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna. Nie zakwasza tak bardzo organizmu, a tym samym pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową. Makaron ten ma wyjątkowy smak i piękny, złocisty kolor. Polecany jest osobom, które stosują diety niskobiałkową oraz cierpiącym na choroby nerek lub wątroby. Wysoka zawartość błonnika sprawia, że idealnie sprawdza się w dietach redukcyjnych.
Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Składniki: ekologiczna mąka z kukurydzy, woda źródlana ze źródła Kapella w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.
Dlaczego woda źródlana, a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie pozostaje po wysuszeniu w makaronie.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1527kJ/361kcal**
- Tłuszcz: 2,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g
- Węglowodany: 76,0g w tym cukry: 1,2g
- Błonnik: 2,4g
- Białko: 6,7g
- Sól: 0,0g.
Informacja o alergenach: produkt nie zawiera glutenu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal)