Makaron gryczany spaghetti bezglutenowy BIO 400g - Felicia
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron gryczany spaghetti bezglutenowy BIO 400g - Felicia
Składniki: mąka gryczana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1469kJ/347kcal**
• tłuszcz: 2,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7g
• węglowodany: 67g
w tym cukry: 0,9g
• błonnik: 4,5g
• białko: 11g
• sól: 0,0g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).