Mąka bananowa BIO 500g - Batom
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Mąka bananowa BIO 500g - Batom
Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.
Składniki: banany zielone (plantany)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1510kJ/355kcal**
- Tłuszcz: 0,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
- Węglowodany: 81,0g w tym cukry: 74,0g
- Błonnik: 5,7g
- Białko: 4,1g
- Sól: 0,1g
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).