Łuski babki jajowatej sproszkowane BIO 150g - Bio Planet
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Łuski babki jajowatej sproszkowane BIO 150g – Bio Planet
Ekologiczne łuski babki jajowatej sproszkowane są wartościowe z uwagi na wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W połączeniu z wodą tworzą żel. Mogą stanowić dodatek do zagęszczania zup i sosów jak również do koktajli, owsianek, musli
Składniki: ekologiczne łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* sproszkowane 100 %.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 776 kJ / 193 kcal**
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 2,5 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 88 g
Białko - 1,4 g
Sól - 0,3 g
Zalecane spożycie: Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania sproszkowanych łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).