Kasza bulgur BIO 500g BATOM
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Kasza bulgur BIO 500g BATOM
Kasza bulgur powstaje z ziaren pszenicy durum (twardej), po ich sparzeniu, suszeniu i zgnieceniu. Jest bardzo smaczna, o orzechowym posmaku. Idealna do dań mięsnych, warzywnych, gulaszów.
Aby przygotować kaszę wystarczy zalać ją wrzątkiem lub bulionem i pozostawić pod przykryciem na około 15- 20 minut.
Składniki: kasza bulgur* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1601kJ/379kcal**
- Tłuszcz: 1,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
- Węglowodany: 69,8g w tym cukry: 0,4g
- Błonnik: 18,3g
- Białko: 12,5g
- Sól: 0,04g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).