Ekologiczny płyn do naczyń Nagietek EKO 1l - Sonett
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Ekologiczny płyn do naczyń Nagietek EKO 1l – Sonett
Czysto roślinne środki powierzchniowo czynne, szczególnie delikatne dla dłoni, do zmywania ręcznego, świeży, spagiryczna esencja z nagietka o własnościach pielęgnacyjnych, z bio-olejkami eterycznymi z pomarańczy słodkiej i bergamotki, ulega biodegradacji w 100%. Produkt posiada certyfikaty NCP - Nature Care Product i Certyfikat Zrównoważonej Gospodarki CSE. Produkt wegański wpisany na listę Vegan Society.
Łagodna, ekologiczna esencja spagiryczna z nagietka, w kombinacji z hipoalergicznymi surfaktantami i ciepłym aromatem słodkiej pomarańczy z upraw ekologicznych, nadają temu produktowi jego szczególny charakter.
Płyn ten jest bardzo ekonomiczny w użyciu, ponieważ produkt ten jest koncentratem. Użyte środki powierzchniowo czynne, mianowicie siarczany alkoholi tłuszczowych z oleju kokosowego i surfaktanty cukrowe, są w 100% biodegradowalne.
Zakres stosowania: Wykazujący skuteczność niezależnie od twardości wody, niezwykle ekonomiczny środek do ręcznego mycia naczyń.
Sposób użycia: Niewielką ilość (około 3 ml na 5 litrów wody) rozcieńczyć w wodzie lub nanieść bezpośrednio na gąbkę.
Skład: cukrowe środki powierzchniowo czynne 5–15%, siarczany alkoholi tłuszczowych z oleju kokosowego 1–5%, alkohol roślinny (etanol) 1-5%, wyciąg z nagietka lekarskiego* (Calendula officinalis) <1%, sól kuchenna <1%, cytryniany< 1%, naturalny olejek eteryczny z pomarańczy słodkiej* <1%, naturalny olejek eteryczny bergamotowy* <1%, dodatki balsamiczne* <1%, woda wirowana do 100%. * z kontrolowanych upraw ekologicznych / ze zbiorów roślin dziko rosnących
Uwaga: Chronić przed dziećmi. W miarę możliwości przechowywać w temp. 10 - 25°C. Krótkie spadki / skoki temperatury poniżej lub powyżej zalecanego zakresu temperatur są dopuszczalne bez szkody dla produktu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.