Cukier kokosowy Bio 250g Look Food
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Cukier kokosowy Bio 250g Look Food
Ekologiczny cukier kokosowy pozyskiwany jest z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Zbierany nektar jest podgrzewany, a następnie suszony w celu otrzymania kryształów. Oprócz cukrów prostych znajdują się w nim także naturalne składniki mineralne, aminokwasy oraz witaminy. Jego indeks glikemiczny jest niemal 2x niższy niż cukru białego (IG=35). Charakteryzuje się brązową barwą, smakiem i aromatem z lekką nutą karmelu.
Doskonale sprawdza się jako składnik deserów, owsianek i koktajli. Można nim zastąpić tradycyjny cukier podczas pieczenia ciast i ciasteczek.
Zastosowanie:
- bardzo dobrze komponuje się z kawą;
- może być wykorzystywany zarówno na ciepło, jak i na zimno;
- niewielki dodatek cukru z kokosa podkreśli i wzbogaci smak dań kuchni azjatyckiej.
Składniki: 100% ekologicznego cukru kokosowego.
Wartość odżywcza w 100ml:
- Wartość energetyczna: 1549kJ/377kcal**
- Tłuszcz: 0,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- Węglowodany: 93,0g w tym cukry: 90,0g
- Białko: 0,0g
- Sól: 0,9g
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal)
Dane techniczne
Waga | 250g |
BIO | Tak |