Cukier cytrynowy BIO 20g - Amylon
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Cukier cytrynowy BIO 20g – Amylon
Doskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań.
Składniki: cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* 2,5%, aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość Odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal**
- Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
- Węglowodany: 98,2 g
w tym cukry: 96,2 g
- Białko: 0,2 g
- Sól: 0,1 g
Informacja alergenna: Może zawierać gluten, mleko (łącznie z laktozą) oraz jaja.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).