Cappuccino z magnezem bezglutenowe 100g - Celiko
Opis
Cappuccino z magnezem bezglutenowe 100g – Celiko
Cappuccino z magnezem La Lucida Celiko to wyjątkowy na polskim rynku produkt – rozpuszczalny napój bezglutenowy. Po zalaniu gorącą wodą na napoju pojawia się kremowa i puszysta pianka. Cappuccino jest bezkofeinowe. Zamiast kawy zawiera ekstrakt z cykorii, który ze względu na wysoką zawartość odżywczą i pozytywny wpływ na organizm człowieka jest uważany za zdrowszy zamiennik kawy naturalnej. Produkt posiada certyfikat bezglutenowości. Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych.
Składniki: Syrop glukozowy, glukoza, cukier, utwardzony tłuszcz kokosowy, częściowo utwardzony tłuszcz palmowy, mleko pełne w proszku, ekstrakt cykorii – 5%, substancja wzbogacająca: węglany magnezu, białka mleka, maślanka w proszku, stabilizatory: E 332, E 340; emulgatory: E 471, E 481; substancja przeciwzbrylająca: E 551, sól, barwnik: E 160a, aromaty
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna 1785 kJ/ 423 kcal**
- Tłuszcz 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,9 g
- Węglowodany 80 g
w tym cukry 62 g
- Błonnik 0 g
- Białko 2 g
- Sól 0,33 g
Sposób użycia: 4-5 łyżeczek koncentratu wsyp do kubka (ok. 175 ml). Zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą (ok. 90 st. C), dokładnie wymieszaj i gotowe.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Informacja alergenna: W zakładzie stosowana jest soja i produkty pochodne
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).