Budyń ryżowy z dynią o smaku bananowym bezglutenowy BIO 40g - Amylon
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Budyń ryżowy z dynią o smaku bananowym bezglutenowy BIO 40g – Amylon
Produkt bezglutenowy. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Składniki: skrobia ryżowa* (95,6 %), suszona dynia* (3,6 %), naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: Z ½ l zimnego MLEKA (1,5 % tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego MLEKA wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju SOJOWYm, czy OWSIANYm. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 338 kJ/80 kcal**
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 8,0 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,09 g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).