Białko z pestek dyni w proszku BIO 500g - Biogol
Opis
Produkt rolnictwa ekologicznego*
Białko z pestek dyni w proszku BIO 500g - Biogol
Białko z ekologicznych pestek dyni pozostawia na długo uczucie sytości. Idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie wysokobiałkowej, wegańskiej, a także uprawiających sport. Sposób przygotowania: 5 łyżeczek (15 g) produktu wymieszać z 200 ml soku, MLEKA, napoju roślinnego lub wody. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Składniki: ekologiczne białko z pestek dyni w proszku
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 1612 kJ/383 kcal**
Tłuszcz - 9,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,3 g
Węglowodany - 4,9 g
w tym cukry - 1,4 g
Błonnik - 10 g
Białko - 65 g
Sól - 0,06 g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).