Płatki drożdżowe nieaktywne 250g GREEN made in Nature
Opis
Płatki drożdżowe nieaktywne 250g GREEN made in Nature
Płatki drożdżowe nieaktywne to produkt spożywczy powstający w procesie dezaktywacji drożdży pod wpływem wysokiej temperatury, co sprawia, że nie fermentują one w przewodzie pokarmowym i mogą być spożywane na surowo. Z uwagi na swoje pochodzenie i skład są popularne wśród wegan i wegetarian. Są często wykorzystywane jako zamiennik sera dojrzewającego. Dodają potrawom unikalny orzechowo-serowy posmak.
Zastosowanie:
Mogą być stosowane jako dodatek do zup, sosów, pasztetów, sałatek, gotowanych warzyw, , past kanapkowych, jogurtów, koktajli mleczno-owocowych.
Płatki GREEN made in Nature to doskonała propozycja dla osób, które poszukują wysokojakościowych produktów żywieniowych. Są bogate w białko, błonnik, minerały i witaminy.
Składniki: 100% płatki drożdżowe nieaktywne
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1370 kJ / 327 kcal*(16% RWS);
- Tłuszcz: 5,0 g (7% RWS);
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g (9% RWS);
- Węglowodany: 9,0 g (3% RWS);
- w tym cukry: 8,0 g (9% RWS);
- Błonnik: 27,0 g (108%);
- Białko: 49,0 g (98% RWS);
- Sól: 0,5 g (8% RWS)
Witaminy:
- B1 (Tiamina): 30,0 mg;
- B2 (Ryboflawina): 4,0 mg;
- B3-PP (Niacyna): 23,0 mg;
- B5 (Kwas pantotenowy): 7,0 mg;
- B6 (Pirydoksyna): 3,0 mg;
- B9 (Kwas foliowy): 2600 µg;
- B12 (Kobolamina): 0,3 µg;
Minerały:
- Potas: 2200 mg;
- Fosfor: 1500 mg;
- Magnez: 150 mg;
- Cynk: 6,5 mg;
- Aminokwasy: 43,7 mg.
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal)